ua en ru

АМКУ перевірить мобільних операторів через скорочення дії тарифів

АМКУ перевірить мобільних операторів через скорочення дії тарифів Ілюстративне фото (РБК-Україна)

АМКУ проведе розслідування щодо "Київстару", "Vodafone Україна" і lifecell

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розслідує факт зміни трьома найбільшими мобільними операторами - "Київстаром", Vodafone Україна і lifecell - розрахункового періоду в тарифних планах. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Антимонопольний комітет України почав розслідування питання підвищення плати за послуги рухомого (мобільного) зв'язку шляхом встановлення розрахункового періоду оплати - 4 тижні", - йдеться у повідомленні комітету.

Як повідомляється, мобільні оператори скоротили термін дії ряду тарифних планів до чотирьох тижнів (28 днів). Таким чином, у зв'язку з цим операторам направлені вимоги АМКУ для з'ясування правомірності таких нововведень та доведення їх змісту до абонентів.

Раніше всі мобільні оператори України перевели деякі тарифні плани на 28-денну тарифікацію. В цілому за 12 місяців абонентам таких тарифних планів доведеться оплатити зв'язок 13 разів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час торгів на 4G в Україні за частоти в основному діапазоні - 1710-1785 МГц і 1805-1880 МГц - три мобільні оператори запропонували за всі лоти 5,434 млрд гривень. Повідомлялося, що більше інших запропонувала компанія "Київстар" - 2,837 млрд гривень. "Vodafone Україна" витратила 1,8 млрд гривень, а lifecell - 795 млн гривень.