ua en ru

Умови, які отримала Україна, не отримувала жодна країна єврозони, - Яценюк

Умови, які отримала Україна, не отримувала жодна країна єврозони, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Україна списала 20% зобов'язань перед кредиторами

Умови, які отримала Україна, не отримувала жодна країна єврозони, починаючи з 2000 року, яка не оголошувала дефолт. Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Умови, які отримала Україна, не отримувала жодна країна єврозони, починаючи з 2000 року, яка не оголошувала дефолт. Тобто середній розмір списання, який можна було досягнути без оголошення дефолту, був не вище 10%. Україна списала 20% зобов'язань перед кредиторами", - повідомив він.

Разом з тим, міністр фінансів Україна Наталія Яресько зазначила, що угода про реструктуризацію зовнішнього боргу забезпечує досягнення всіх цілей реструктуризації, виставлених у програмі співробітництва з МВФ.

"Вона (угода про реструктуризацію зовнішнього боргу, - ред.) в цілому забезпечує досягнення всіх трьох цілей реструктуризації, що були виставлені у програмі співробітництва України з Міжнародним валютним фондом, в тому числі дозволяє значно знизити тиск на платіжний баланс, покращити стійкість державного боргу, як на протязі дії програми, так і після її завершення. Зокрема, ця угода дозволяє досягти, що наші потреби у фінансуванні, тобто виплати зовнішнього державного та гарантованого боргу України будуть помірні в середньому не більше 10% ВВП", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кредитори погодилися відкласти на 4 роки виплату Україною основної частини державного боргу.