ua en ru

Посилені заходи безпеки збережуться в Києві до кінця дня, - Шкіряк

Посилені заходи безпеки збережуться в Києві до кінця дня, - Шкіряк Фото: на день хрещення Русі заходи безпеки в Києві посилені

Рішення про можливе перекриття вулиць в центрі столиці ще не прийнято

В день хрещення Русі посилені заходи безпеки в Києві збережуться до кінця дня. Про це журналістам на брифінгу сказав радник голови Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає телеканал "112 Україна".

"Як мінімум посилені заходи безпеки триватимуть до кінця сьогоднішнього дня і, безумовно, ми будемо орієнтуватися по ситуацій... немає ніяких проявів провокаційних дій", - сказав Шкіряк.

За його словами, ситуація в столиці, незважаючи на проведення масових заходів у зв'язку з відзначенням дня хрещення Русі спокійна, інформація про затриманих правопорушників станом на даний момент не надходило.


"Сьогодні заходи безпеки посилені, оскільки сьогодні проходить Хресна хода УПЦ КП, тому залучено достатньо правоохоронців, залучено достатньо сил і засобів для того, щоб уникнути будь-яких провокацій, і не допустити позаштатних ситуацій під час Хресної ходи вже Київського патріархату", - пояснив радник голови МВС.

"На даний момент такої інформації немає (про затримання правопорушників - ред.), все проходить спокійно. Андрій Крищенко, керівник київського главку поліції знаходиться безпосередньо на місці, і особисто координує дії всіх підрозділів Нацполіціі", - додав він, зазначивши, що рішення про можливе перекриття вулиць в центрі столиці ще не прийнято.

Нагадаємо, біля Києво-Печерської Лаври на літургію Української православної церкви Московського патріархату зібралися тисячі віруючих і паломників.