ua en ru

Посилення АТО у Слов'янську підвищить ризик правопорушень, - Amnesty International

У Слов'янську, де київська влада намагається відновити контроль над регіоном у ході спецоперації проти збройних групи, виникають серйозні побоювання за безпеку місцевого населення

У Слов'янську, де київська влада намагається відновити контроль над регіоном у ході спецоперації проти збройних групи, виникають серйозні побоювання за безпеку місцевого населення. Про це заявила сьогодні прес-служба Amnesty International.

Організація закликає всі сторони утримуватися від вчинення порушень прав людини.

"Будь-яке посилення операції підвищить ризик того, що випадкові люди можуть потрапити під перехресний вогонь", - сказала дослідниця Amnesty International по Україні Хеза МакГіл.

Вона зазначила, що українські збройні сили, а також збройні угрупування, повинні робити все від них залежне, щоб гарантувати право на життя протягом цього бурхливого періоду.

"У той час, як боротьба за контроль в Україні триває, саме загальне населення страждає від наслідків. Насамперед права звичайних людей мають бути захищені", - сказала Хеза МакГіл.

За її словами, зараз ризик надходить з обох сторін: як під час операції із забезпечення безпеки українськими внутрішніми військами та збройними силами, так і через можливість зловживань з боку озброєних груп.

Напруженість також зростає і в інших частинах України. Як повідомляється, сьогодні в Одесі три протестувальники були вбиті під час зіткнень між ворогуючими демонстрантами.
"Націленим напади на журналістів і правозахисників має бути покладено край. Саме вони розслідують і розповідають про порушення прав людини. Їх робота повинна бути захищена", - підсумувала Хеза МакГіл.