ua en ru

Збиток від урагану "Ірма" в США може скласти до 50 млрд доларів, - аналітики

Збиток від урагану "Ірма" в США може скласти до 50 млрд доларів, - аналітики Фото: ураган "Ірма" (Official U.S. Navy Page)

Очікується, що ураган "Ірма" вдарить по західному узбережжю штату Флорида вранці 10 вересня

Збиток від урагану "Ірма" в США може скласти від 15 до 50 млрд доларів. Про це заявили в аналітичній компанії AIR Worlwide, передає "Голос Америки".

За прогнозами синоптиків, ураган "Ірма", що кілька разів змінював свій напрямок, вранці в неділю, 10 вересня, вдарить по західному узбережжю американського штату Флорида. Згідно розрахункам, швидкість вітру складе не менше 209 км/год, висота хвиль - майже п'ять метрів, відзначає "Голос Америки".

Місцеві жителі продовжують покидати штат. Влада попередила, що найближчим часом деякі мости будуть закриті, а на заправках може скінчитися бензин.

Нагадаємо, у Флориді близько 5,6 млн жителів отримали повідомлення про обов'язкову евакуацію у зв'язку з наближенням урагану "Ірма".

Керівник енергетичної компанії Florida Power & Light Ерік Сілоджі зазначив, що в США одним з наслідків урагану "Ірма", ймовірно, стане відключення від електроенергії понад 4 мільйонів споживачів в штаті Флорида. За його оцінкою, це торкнеться близько 9 мільйонів чоловік.