ua en ru

USAID та МінЖКГ за три роки залучили в енергоефективні проекти 175 млн дол., - Теффт

У рамках спільного проекту USAID та МінЖКГ з метою поліпшення енергоефективності у містах за три роки було зекономлено 295 млн куб. м газу та притягнуто в енергоефективні проекти 175 млн дол. Про це сьогодні на підсумковій конференції зі співпраці проектного агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Реформа міського теплозабезпечення в Україні" з 25 містами України та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомив Посол США в Україні Джон Теффт, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках цього проекту ми допомогли Україні зекономити 295 млн куб.м природного газу, залучити 175 млн дол на енергоефективні проекти і гарантували, що 534 тис. тонн викидів СО2 не потраплять в атмосферу і не забруднять її в Україні та світі", - сказав Теффт.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук додав, що даний проект реформи міського теплозабезпечення дозволяє економити 60% споживаної в рік енергії.

Читайте також: Азаров доручив Міненерго, МінЖКГ і місцевій владі проінспектувати неполадки у роботі систем теплопостачання