ua en ru

Азаров доручив Міненерго, МінЖКГ і місцевій владі проінспектувати неполадки у роботі систем теплопостачання

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив місцевій владі, а також Міненерго спільно з МінЖКГ проінспектувати недоліки роботи об'єктів теплопостачання до початку опалювального сезону з метою упередити перебої в їхній роботі надалі. Про це Азаров заявив в ході сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Опалення в країні відключено. Що це означає? У першу чергу те, що без паузи повинна початися підготовка до нового опалювального сезону і в цілому до нової зими. Під час цієї підготовки ми повинні зробити висновки з минулої зими і рачсітивать на найбільш жорсткий варіант погодних умов", - сказав Азаров.

За його словами, найближчим часом треба розпочати технічну ревізію всіх об'єктів, які припинили роботу в зимовому режимі.

"Це завдання для Міненерговугілля, МінЖКГ і для голів регіональних адміністрацій." Тонкі місця "треба визначити до того, як вони порвуться. Після цього треба сконцентрувати ресурс на ліквідації та виявлених потенційно небезпечних аварійних ситуацій. Водночас системно, з регламентом проводити профілактичні роботи", - сказав Азаров.

Також він упевнений в необхідності постійно підвищувати рівень кваліфікації персоналу, який відповідає за роботу об'єктів життєдіяльності. "За період опалювального сезону 2012-2013 рр. Сталося 7 вибухів в котельнях - У Донецькій, Львівській, Закарпатській, Житомирській, Рівненській областях. Аналіз аварії свідчить, що причиною випадків стала некомпетентність обслуговуючого персоналу .... У двох випадках виявився фактор несправності технологічного обладнання ... І тут також можна побачити фактор безвідповідальності. Я вимагаю зробити практичні висновки щодо кожного випадку і не тільки кадрові. Головне - максимально підготувати людей до роботи в найскладніших умовах ", - зазначив прем'єр-міністр.

Читайте також: Мінрегіон планує залучити 3 млрд грн під державні гарантії для модернізації системи теплопостачання