ua en ru

Уругвай має намір придбати в України патрульні катери та засоби радіолокації

Уругвай має намір придбати в України патрульні катери і засобу радіолокації. Про це повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Сергій Громов після завершення візиту делегації Концерну в Уругвай, який тривав з 29 вересня по 1 жовтня 2013 р., передає прес-служба ГК "Укрспецекспорт".

За його словами, найближчим часом буде підготовлений та підписаний меморандум про військово-технічне співробітництво між Україною і Республікою Уругвай. Цей документ стане першим кроком до підписання повноцінного двосторонньої Угоди про ВТС.

Так, командувач Військово-повітряними силами Уругваю маршал Вашингтон Мартінес під час переговорів з делегацією ДК "Укроборонпром" висловив зацікавленість у навчально-бойових літаках, а також засоби радіолокації для Військово-повітряних сил, вироблених на підприємствах Концерну.

Командувач Військово-морських сил Республіки адмірал Рікардо Гамбруно назвав серед можливих спільних з "Укроборонпромом" проектів закупівлю патрульних кораблів, засобів морської радіолокації і спільне проектування глибоководного морського порту в своїй країні.

Громов повідомив, що сторони домовилися найближчим часом надати пропозиції щодо використання українських озброєнь і технологій для підвищення боєздатності Республіки Уругвай.

"Я високо оцінюю візит делегації Держконцерну Латинської Америк. Парагвай та Уругвай - нові перспективні ринки для просування продукції національного ОПК. Проведені переговори підтвердили зацікавленість офіційних представників цих країн у закупівлях продукції та послуг підприємств Держконцерну. Бачу значний потенціал для підписання повноцінних контрактів в результаті проведених зустрічей. Найбільш перспективні сфери співробітництва - це постачання військово-морської техніки, радіолокаційного обладнання, спецзасобів та техніки спеціального призначення, реалізація спільних проектів у боєприпасної та бронетанкової галузях", - підкреслив Громов.