ua en ru

Врожайність кримського винограду склала 19,6 центнера з гектара

На полях агрокомпанії "Магарач" завершено збирання винограду. Найкращу урожайність в цьому сезоні показав "Аліготе мускатний" - 60,5 центнера з гектара. В цілому агрокомпанія зібрала зі своїх виноградників майже тисячу тонн ягід, повідомляє прес-служба компанії.

За даними "Магарач", врожайність кримського винограду в цьому році склала в середньому 19,6 центнера з гектара. Це на 3,7 центнера більше, ніж у минулому році.

Як повідомив директор агрокомпанії "Магарач" Михайло Дячук, найкращу урожайність в цьому році продемонстрував сорт винограду Аліготе мускатний".

"Цього сорту ми зібрали 60,5 центнера з гектара. В цілому ми зуміли зібрати тисячу тонн винограду. Весь обсяг пізніх сортів винограду буде спрямований на переробку для виробництва знаменитих вин Національного інституту винограду і вина "Магарач", - прокоментував фахівець.

Він також додав, що виноградарі агрокомпанії впоралися з прибиранням в термін і без значних втрат: "Дощова погода, звичайно, ускладнила нам роботу. Але на якість і кількість винограду це суттєво не вплинуло".

Нагадаємо, що в цьому році в Україні зібрали приблизно на 10% більше винограду, ніж у минулому. Після збору врожаю виноградарі готують лозу до зими. Від цього процесу великою мірою буде залежати урожай наступного року.