ua en ru

Рівень знань столичних школярів визначатимуть за допомогою комп'ютерного тестування, - КМДА.

Рівень знань столичних школярів визначатимуть за допомогою комп'ютерного тестування. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій Журавський, повідомляє прес-служба відомства. Так, за словами заступника голови КМДА, ресурсне забезпечення шкіл столиці, їх матеріально-технічна база створили умови для проведення комп'ютерного тестування у навчальних закладах, обладнаних автоматизованою системою "Школа".

"У 2008 році співробітники Центру моніторингу столичної освіти в Києві почали впроваджувати систему вимірювання рівня навчальних досягнень учнів за допомогою модулів автоматизованої системи "Школа". За час реалізації пілотного проекту методистами Центру було створено потужну базу стандартизованих завдань у тестовій формі, що дало змогу протягом 2008-2009 років провести ряд комп'ютерних досліджень рівня навчальних досягнень з таких базових предметів: українська мова, математика, історія України, географія, біологія, хімія. Крім цих предметів на 2010 р. заплановано також проведення дослідження з англійської мови", - заявив В.Журавський.

Він пояснив, що аналіз результатів комп'ютерного тестування дозволяє зробити висновки та оцінити переваги такої форми контролю.