ua en ru

Рівень забруднення повітря в Пекіні в 26 разів перевищив допустимі норми

Рівень забруднення повітря в Пекіні в 26 разів перевищив допустимі норми.

Рівень забруднення повітря в Пекіні досяг критичного. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Щільність частинок в повітрі Пекіна становить від 350 до 500 мікрограмів на кубічний метр в ранкові години, а вдень досягає 671 мікрограма. Ця кількість перевищує максимально допустиму кількість в 26 разів згідно з нормами Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Забруднення повітря - серйозна проблема багатьох міст світу, де економіка отримує пріоритет над екологією. В останні кілька років влада КНР почали боротьбу із забрудненням повітря.

Відзначимо, що в Китаї вже створюється та вдосконалюється мережа моніторингу за навколишнім середовищем і якістю повітря, а також система прогнозування і попереднього оповіщення про стан атмосфери.

Міжнародний досвід в природоохоронній галузі показує, що невід'ємною ланкою в цілісній системі боротьби з забрудненням атмосфери є створення механізму термінового реагування на випадок виникнення забруднення високого ступеня, відзначили в міністерстві.

Для реалізації цієї мети влада КНР намітили такі заходи, як створення системи моніторингу і попередження, своєчасного публікація інформації про підсумки спостережень і прогнозування, розробку та вдосконалення проекту термінового реагування, створення системи спільного реагування на серйозне забруднення повітря в Пекіні, Тяньцзіні і провінції Хебей, на територіях в дельті річки Янцзи і в інших районах країни, запровадження системи відповідальності головних керівників місцевих урядів і так далі.