ua en ru

Китай створить систему моніторингу та термінового реагування на серйозне забруднення повітря

У Китаї створюється і вдосконалюється мережа моніторингу за навколишнім середовищем і якістю повітря, а також система прогнозування і попереднього оповіщення про стан атмосфери. У цьому зв'язку по країні було розіслано "Керівництво до складання проекту термінового реагування на забруднення повітря високого ступеня в містах", повідомили у Міністерстві охорони навколишнього середовища КНР, передає агентство "Сіньхуа".

Міжнародний досвід в природоохоронній галузі показує, що невід'ємною ланкою в цілісній системі боротьби з забрудненням атмосфери є створення механізму термінового реагування на випадок виникнення забруднення високого ступеня, відзначили в міністерстві.

У цьому зв'язку Міністерство охорони навколишнього середовища КНР розробив "Проект роботи за строковим управління у разі виникнення забруднення повітря високого ступеня в Пекіні, Тяньцзіні і провінції Хебей, а також прилеглих до них районах".

Документ передбачає, що місцеві уряди включать у свої управлінські системи термінового реагування на виникнення несподіваних нещасних випадків заходи щодо запобігання серйозного забруднення повітря і забезпечення тим самим здоров'я населення.

Для реалізації цієї мети в міністерстві намітили такі заходи, як створення системи моніторингу і попередження, своєчасна публікація інформації про підсумки спостережень і прогнозування, розробка та вдосконалення проекту термінового реагування, створення системи спільного реагування на серйозне забруднення повітря в Пекіні, Тяньцзіні і провінції Хебей, на територіях в дельті річки Янцзи і в інших районах країни, запровадження системи відповідальності головних керівників місцевих урядів і так далі.