ua en ru

Рівень взаємодії з РФ в рамках Інтерполу надзвичайно низький, - Єнін

Рівень взаємодії з РФ в рамках Інтерполу надзвичайно низький, - Єнін Фото: Євген Єнін поскаржився на низький рівень взаємодії з РФ у рамках Інтерполу

Ситуація погіршилася після того як представник Росії став одним з керівників Інтерполу

Рівень співпраці з боку Росії в рамках Інтерполу є надзвичайно низьким. Про це заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі "Радіо Свобода".

"Питання, чи готова Росія як член Інтерполу співпрацювати з Україною в рамках цієї організації. На даному етапі ми бачимо надзвичайно низький рівень взаємодії з боку Російської Федерації. Особливо після того, як представник Росії став одним з керівників Інтерполу, питання про співпрацю стають більш делікатними", - сказав він.

Водночас, зі слів представника ГПУ, вони не втрачають надії і працюють в рамках двосторонніх механізмів.

"Як ми, так і пан Янукович чітко розуміє, що як тільки він перетне кордон і опиниться в будь-якій демократичній країні, питання його майбутнього стають більш зрозумілими", - додав Єнін.

Нагадаємо, Україна і Швейцарія скоординували роботу відомств обох країн, які працюють над поверненням активів екс-президента України Віктора Януковича, заморожених у швейцарських банках.