ua en ru

Рівень готовності ЖКГ до осінньо-зимового періоду становить 40%, - Мінрегіон

Рівень готовності житлово-комунального господарства (ЖКГ) та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років станом на 3 липня становить 40%.

Рівень готовності житлово-комунального господарства (ЖКГ) та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років станом на 3 липня становить 40%. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Леонід Білоусов під час селекторної наради з керівниками місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та підприємств ЖКГ, йдеться в повідомленні прес-служби Мінрегіону.

Як зазначається, вже підготовлено близько 70 тисяч будинків або 37% від плану, 6 тисяч шкіл (31%), 4,5 тисяч дитячих садків (34%) і 2 тисячі лікарень (33%).

В цілому по Україні передбачено підготувати до опалювального періоду 188 тисяч житлових будинків, 18,5 тисяч шкіл,13,4 тисяч дитячих садків, 6 тисяч лікарень.

"Вже підготовлено майже 9 тисяч котелень або 43% від запланованого, 2515 або 45% центральних теплових пунктів, замінено 146 км, або 35% теплових мереж", - йдеться в повідомленні.

У Відомстві підкреслили, що на сьогоднішній день на підприємствах комунальної теплоенергетики встановлено більше шести тисяч приладів технологічного обліку. Однак не завершено оснащення котельнями приладами обліку теплової енергії в Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Одеській, Сумській областях та в місті Києві.