ua en ru

Ураган в Карибському басейні посилився до третьої категорії інтенсивності

Ураган "Ерл", що сформувався в Атлантиці, посилився до третьої категорії інтенсивності. В даний час ураган знаходиться приблизно в 40 км від північно-східної частини острова Сен-Мартен і в 220 км на схід від острова Сент-Томас, максимальна швидкість потоків вітру "Ерла" досягає 195 км/год, передає ВВС.

Раніше сьогодні в районі Карибського басейну було оголошено попередження у зв'язку з наближенням урагану "Ерл". Як повідомили в Національному центрі по спостереженню за ураганами в Майамі (штат Флоріда), особливо важка ситуація може скластися у східних островів Антігуа, Сент-Кітс, Невіс, Ангілья, Британських Віргінських островів і Сен-Мартена.

Американські метеорологи використовують для вимірювання сили урагану 5-бальну шкалу Саффіра-Сімпсона, основним параметром якої є швидкість вітру. У категорію 1 потрапляють урагани із швидкістю вітру 119-153 км.год. До категорії 5 - найнебезпечнішою - зараховуються урагани із швидкістю вітру понад 249 км/год. Такі урагани майже завжди приносять катастрофічні руйнування.