ua en ru

Ураган "Майкл" пошкодив кілька винищувачів на авіабазі у Флориді

Ураган "Майкл" пошкодив кілька винищувачів на авіабазі у Флориді Фото: авіабаза Tyndall (twitter.com/wxrjm)

Точної шкоди, завданої авіабазі ураганом у ВПС США оцінити поки не можуть

У Сполучених Штатах ураган "Майкл" пошкодив кілька винищувачів F-22 і QF-16, які перебували на базі Tyndall у штаті Флорида. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Air Force Times.

Як розповіла прес-секретар ВПС США Енн Стефанек, військовим не вдалося евакуювати кілька машин з 43-ї ескадрильї, які перебувають на ремонті, в безпечне місце перед наближенням урагану, і вони були пошкоджені в результаті удару "Майкла".

Точної шкоди, завданої авіабазі ураганом, у ВПС США оцінити поки не можуть.

"Ми припускаємо, що літак, припаркований всередині, також може бути пошкоджений, але ми не зможемо це точно дізнатися, поки службовці не зможуть увійти в ці ангари та оцінити", - сказала Стефанек.

Зазначимо, ураган "Майкл" досяг південного узбережжя США в середу. В той момент йому було присвоєно четверту категорію з п'яти можливих за шкалою Саффіра-Сімпсона, після чого він почав слабшати. "Майкл" приніс найпотужніші вітри та зливи, призвівши до повеней і руйнувань у кількох регіонах на південному сході країни.

Нагадаємо, кількість загиблих у результаті урагану "Майкл" збільшилася до 17 осіб, тіла жертв стихії були виявлені в штатах Флорида, Джорджія, Вірджинія і Північна Кароліна.