ua en ru

Ураган "Ірма" вдарив по США, є перші жертви

Ураган "Ірма" вдарив по США, є перші жертви Фото: ураган "Ірма" в США (скріншот із відео twitter.com/MikeTheiss)

У спричинених негодою ДТП уже загинуло щонайменше троє людей

Ураган "Ірма", що завдав значних руйнувань на Кубі та інших островах у Карибському басейні, досяг узбережжя штату Флорида. Зранку 10 вересня 2017 року потужний буревій вдарив по архіпелагу островів Флорида-Кіс, спричинивши перші жертви серед населення, передає DW.

Зазначено, що через стихійне лихо вже майже 1,1 мільйона споживачів у Флориді було знеструмлено. Швидкість вітру в зоні урагану місцями сягає 130 миль (215 кілометрів) на годину. Фахівці не виключають, що "Ірма" наробить лиха не лише в Флориді, але також частково в Джорджії, Алабамі та Південній Кароліні.

Як повідомляється, стихія вже призвела до жертв на території США: у спричинених негодою дорожньо-транспортних пригодах уже загинуло щонайменше троє людей.

Нагадаємо, напередодні влада Флориди закликала до негайної евакуації 6,3 мільйона осіб. Таким чином загальна кількість громадян, яких стосується евакуація, перевищила чверть населення Флориди. Впродовж останніх кількох днів ураган "Ірма" значною мірою зруйнував інфраструктуру кількох островів у Карибському морі. За різними попередніми даними, лише там загинуло від 22 до 25 осіб.