ua en ru

Ураган "Ірма" вдарив по Кубі, влада заявляє про "значні збитки"

Ураган "Ірма" вдарив по Кубі, влада заявляє про "значні збитки" Фото: ураган "Ірма" (nasa.gov)

Поки що немає повідомлень про жертв негоди

Ураган "Ірма" вдарив по Кубі сильним вітром і дощем після того, як спустошив декілька Карибських островів. Про це повідомляє ВВС.

Зазначено, що негода наблизилася до берега Камагуейського архіпелагу, на північному сході Куби як шторм п'ятої категорії, але тепер послабився до третьої категорії.

Це перший ураган п'ятої категорії, що налетів на Кубу за декілька десятиліть. За повідомленням Національного центру ураганів США, швидкість вітру сягає 209 км на годину.

Негода принесла рясні опади, що призвело до підтоплень у рибальському селі Кайбаріен. У деяких районах Куби відсутня електрика, є проблемі зі зв'язком. Тисячі людей евакуювали, однак багато залишилися, щоби перечекати шторм на місці.

Кубинська влада повідомляє про "значні збитки", однак поки що немає повідомлень про жертв негоди. Близько 50 тисяч туристів виїхали з Куби, курорти на північному узбережжі стоять порожні. Жителі Куби позакріплювали дахи своїх будинків і попереносили речі з помешкань із прибережних районів до безпечніших місць на підвищенні.

Як очікується, один із найпотужніших буревіїв в Атлантиці за останнє сторіччя дістанеться Флориди у неділю вранці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Флориди оголосила про евакуацію майже 6 млн осіб через ураган "Ірма".