ua en ru

Ураган "Харві": жителів Техасу загрожують прориви гребель на водосховищах

Ураган "Харві": жителів Техасу загрожують прориви гребель на водосховищах Фото: ураган "Харві" (pixabay.com)

Щоб уникнути прориву двох дамб вміст резервуарів скидають в дренажну систему міста

Неподалік від Х'юстона (штат Тахас) два водосховища переповнені найсильніших дощів, пов'язаних з проходженням тропічного шторму "Харві". Про це сообщает DW.

Як повідомили влада округу Харріс, щоб уникнути прориву двох дамб вміст резервуарів скидають в дренажну систему міста, і без того перезагруженную з-за удару стихії.

Співробітники профільних служб рекомендували жителям шести районів, розташованих неподалік від водосховищ, евакуюватися, не чекаючи ще більш істотного підйому рівня води.

Також із-за злив, викликаних штормом "Харві" на узбережжі Мексиканської затоки припиняють роботу нафтопереробні заводи

тим часом з-за шторму "Харві" припиняють свою діяльність все нові нафтопереробні заводи на узбережжі Мексиканської затоки. Корпорація ExxonMobil вже повідомила про скорочення завантаження свого НПЗ в Бомонте (штат Техас). Експерти вважають, що до кінця дня він взагалі може на якийсь час припинити переробку сировини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що из-за урагану "Харві" в Мексиканській затоці в США видобувають нафти на 25% менше. Втрати видобутку нафти складають приблизно 428 568 барелів нафти на день з приблизно 1,75 млн барелів на добу, які перекачуються з Перської затоки.