ua en ru

В УПЦ відреагували на рішення РПЦ розірвати відносини з Константинополем

В УПЦ відреагували на рішення РПЦ розірвати відносини з Константинополем Фото: Євстратій Зоря (РБК-Україна)

В УПЦ вважають, що патріарх Кирил з 1991 року особисто є "архітектором" розділення української церкви

Синод московського патріархату повторює політику Кремля. Про це у Facebook заявив представник Київської Патріархії Євстратій Зоря, повідомляє РБК-Україна.

"Патріарх Кирил з 1991 року особисто є архітектором розділення української церкви. Тому йому важко визнати провину за 27 років хибної діяльності, яка затягла всю ровноту православ‘я у конфлікт. Але після нього ситуація рано чи пізно буде вилікувана і РПЦ повернеться у спілкування. Тепер перед всіма, належними до МП в Україні, постає питання: йти разом з РПЦ у розділення чи залишатися в єдності зі вселенським православ‘ям - через помісну українську церкву?", - йдеться у повідомленні.

Мінська схизма Синод МП повторює політику Кремля - самоізоляція у відповідь на законні рішення міжнародної...

Опубліковано Євстратієм Зорею Понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що синод російської православної церкви прийняв рішення повністю розірвати стосунки з Константинопольським патріархатом.

Цей крок РПЦ став відповіддю на рішення синоду Константинопольського патріархату надати автокефалію православній церкві, яку в недалекому майбутньому планується створити в Україні.

Зазначимо, що у Російській православній церкві відреагували на рішення Константинопольського патріархату зняти анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета. У РПЦ заявили, що рішення Константинополя "руйнує основи канонічного ладу".

Крім того, раніше повідомлялося, що Священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.