ua en ru

В УПЦ МП розповіли про наслідки рішення синоду РПЦ

В УПЦ МП розповіли про наслідки рішення синоду РПЦ Фото: архієпископ Климент (krymr.com)

Також архієпископ Климент розповів, що означатиме рішення синоду РПЦ про розрив відносин з Константинополем

У практичному сенсі рішення РПЦ про розрив відносин з Константинопольським патріархатом означатиме припиненням євхаристійного спілкування, тобто співслужіння між священниками і між єпископами. Про це повідомив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Громадське".

Також архієпископ Климент розповів, що означатиме рішення синоду РПЦ про розрив відносин з Константинополем.

"Найперше це пов’язано з припиненням євхаристійного спілкування, тобто співслужіння між священниками, між єпископами. Це можливо саме болюче із тих наслідків, які має це розділення, тому що Господь заповідав нам єдність. Але дії Константинопольської церкви були абсолютно свідомі, і звичайно, що Патріарх Варфоломій і найяскравіші представники Константинопольської патріархії розуміли наслідки своїх дій. Вони розуміли, що порушення канонічного права обов’язково призведе до розриву євхаристійного спілкування. І в той же час вони свідомо йшли на це", - заявив він.

"Я думаю, що коли буде реакція помісних православних церков, вони (Константинополь, - ред.) відчутно зрозуміють наслідки свої рішень", - додав Климент.

Відзначимо, в УПЦ відреагували на рішення РПЦ розірвати відносини з Константинополем і заявили, що синод московського патріархату повторює політику Кремля.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що синод російської православної церкви прийняв рішення повністю розірвати стосунки з Константинопольським патріархатом.

Цей крок РПЦ став відповіддю на рішення синоду Константинопольського патріархату надати автокефалію православній церкві, яку в недалекому майбутньому планується створити в Україні.