ua en ru

В УПЦ КП заявили, що на Філарета готувався замах

В УПЦ КП заявили, що на Філарета готувався замах Фото: патріарх Філарет (cerkva.info)

Колишній єпископ УПЦ КП готувався до замаху на патріарха Філарета

Заштатний єпископ УПЦ Київського патріархату Севастіан готувався до вчинення замаху на Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Про це йдеться в повідомленні на сайті УПЦ КП.

Як зазначається, єпископ Севастіан завчасно готувався до "розпилення сльозогінного газу в резиденції Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета і напад на монахиню Варвару". 25 травня він разом із сином прийшов ввечері в неприйомний час до резиденції патріарха Філарета на вул. Пушкінській, у цивільному одязі.

При затриманні правоохоронними органами заштатний єпископ Севастіан (Возняк) визнав свою участь у вказаних подіях, пояснивши свій вчинок намаганням потрапити до Патріарха на прийом

Також слідство встановило обдуманість вказаних злочинних дій та завчасне приготування до них.

"Якщо ж дехто із кліру, або ченці, що виявляться пов’язаними клятвою один з одним, або чинитимуть підступи проти єпископів, чи своїх співпричетників, нехай повністю будуть позбавлені свого ступеня", інших правил вказаного змісту – заштатного єпископа Севастіана (в миру Возняка Михайла Ярославовича) позбавити священного сану", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Філарет висловив переконання, що Українська православна церква (УПЦ) отримає автокефалію.