ua en ru

Уповноважений АРМА приступив до управління арештованим майном АІС у Києві, Дніпрі та Одесі

Уповноважений АРМА приступив до управління арештованим майном АІС у Києві, Дніпрі та Одесі Фото: ЖК "Воздвиженка" (facebook com vozdvizhenka kiev)

Робочі групи ТОВ ЖК "Воздвиженка" проводять процедури прийому об'єктів

Уповноважений управитель АРМА (Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів) ТОВ ЖК "Воздвиженка" приступив до фактичного управління арештованого нерухомого майна групи АІС у Києві регіонах. Про це повідомила прес-служба компанії.

В даний час робочі групи ТОВ ЖК "Воздвиженка" проводять процедури прийому об'єктів в Києві (пер. Балтійський, вул. Молдавська), Дніпрі (вул. Набережна Перемоги, вул. Лугова) та Одесі (вул. Отамана Головатого). У число переданих АРМА ТОВ ЖК "Воздвиженка" будівель входять торговельні, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

Павло Долженко, директор ТОВ "Воздвиженка" повідомив, що "на всіх об'єктах розпочато всі необхідні стартові управлінські процеси і прийняті необхідні заходи для забезпечення збереження майна". За його словами, ведеться інвентаризація матеріальних цінностей та договірних зобов'язань з орендарями.

Він підкреслив, що і в Києві, і в регіонах прийом нерухомості в управління відбувся без будь-яких ексцесів і подякував правоохоронцям за забезпечення порядку.

Нагадаємо, в рамках кримінального провадження за фактами заволодіння групою АІС грошовими коштами АТ "УкрСиббанк" в особливо великих розмірах шляхом обману, а також фіктивного підприємництва та підробки документів Голосіївський районний суд Києва заарештував 99 об'єктів нерухомості в різних регіонах країни.

Як повідомляють СМИраніше, в тому числі, під цю нерухомість у 2007-2008 роках група компаній "АІС" отримала в "УкрСиббанку" кредити на загальну суму 50 млн доларів, які не повернуті по цей день. У вересні 2018 року АРМА передало зазначену нерухомість в управління ТОВ "ЖК "Воздвиженка".