ua en ru

УПЛ: "Дніпро" та "Іллічівець" почали чемпіонат з перемог

Дніпропетровський "Дніпро" і маріупольський "Іллічівець" приєдналися до "Зорі" в списку тих, хто вдало почали 23-й чемпіонат України з футболу. На "Дніпро-Арені" господарі поля катком переїхали столичний "Арсенал", а в Запоріжжі команда Миколи Павлова здобула мінімальну перемогу над "Металургом".

Дніпропетровський "Дніпро" і маріупольський "Іллічівець" приєдналися до "Зорі" в списку тих, хто вдало почали 23-й чемпіонат України з футболу. На "Дніпро-Арені" господарі поля катком переїхали столичний "Арсенал", а в Запоріжжі команда Миколи Павлова здобула мінімальну перемогу над "Металургом".

"Дніпро" - "Арсенал", 3:0
Голи:
Селезньов, 12, Зозуля, 32, Коноплянка, 74

Дніпро: Бойко, Федецький, Мазух, Чеберячко, Стрініч, Канкава, Ротань, Жуліано, Селезньов (Кулаков, 73), Матеус (Коноплянка, 64), Зозуля (Калініч, 58)

Арсенал: Боровик, Лампі, Петров (Одібе, 46), Рафаель, Романчук, Шарпар, Богданов, Герасим'юк (Бушман, 65), Шацьких (Кубик, 61), Аржанов, Гоменюк

У першій грі сезону "Дніпро" дуже нагадував себе зразка річної давнини, коли команда по праву йшла другою, а вдома взагалі не втрачала очок. Склад Хуанде Рамос не міняв - він навіть дозволив собі розкіш залишити на лаві запасних Євгена Коноплянку. Незважаючи на те, що в "Арсеналі" створюється нова команда, багато нових обличь ми не побачили і серед "канонірів". Хіба що тепер у розпорядженні Юрія Бакалова мінімум орендованих виконавців. Зі стартових хвилин було помітно бажання Євгена Селезньова забити перший м'яч. І це йому вдалось, щоправда, з другої спроби. Спочатку він відгукнувся на передачу Джуліано, але Євген Боровик відвів першу загрозу. А от після навісу зі штрафного від Руслана Ротаня суперник спіймався на бажанні створити офсайд, і Селезньов досягнув мети - 1:0. Не залишився без гольової передачі і Джуліано, який згодом викотив м'яч під удар Роману Зозулі - 2:0. "Арсенал" хіба що раз гостро відповів, але Максим Шацьких сам не пробив, а робити це Володимиру Гоменюку було вже незручно.

Друга половина зустрічі тільки поглибила різницю між двома командами, хоча рахунок змінився лише раз. Спочатку Селезньов, Матеус та Джуліано (влучив у стійку) пробачали гостей, потім настала певна пауза і знову небезпечний удар Селезньова. Можливо, основним гравцям цього матчу бракувало мотивації, і тут на перші ролі вийшли запасні. Коноплянка зумів відзначитись зі штрафного невдовзі по тому, як з'явився на полі. Прямий удар став сюрпризом для Боровика - воротар запізнився зі стрибком - 3:0. Ближче до завершення поєдинку гості відверто програвали "Дніпру" у фізичній готовності, але більше не пропустили. Перша "велика" перемога сезону на даний момент дозволяє дніпропетровцям посідати перше місце, але попереду ще 5 ігор дебютного туру.

Читайте також: Українська Прем'єр-ліга стартувала з гостьової перемоги "Зорі" над "Таврією"

"Металург" З - "Іллічівець", 0:1
Гол:
Фомін, 20

Металург З: Хрдличка, Коротецький, Нестеров, Тейку, Опанасенко, Жуніор, (Платон, 66), Рудика, Штурко, Пісоцький, Гавриш, Шевчук (Лазарович, 78)

Іллічівець: Худжамов, Гаращенков, Полянський (Довгий, 90), Іщенко, Ордець, Путівцев, Федотов (Таргамадзе, 84), Чурко, Ємельянов, Тотовицький (Окріашвілі, 61), Фомін

Микола Павлов здивував тим, що не побоявся випустити одразу трьох новачків команди. Втім, цей наставник відомий пошуковець молодих талантів. Вячеслав Чурко, Андрій Тотовицький, а також Сергій Гаращенков не підвели тренера. Причому останній з перелічених лише щойно приєднався до нових партнерів. А от Сергій Пучков, який через дискваліфікацію ще у друголіговому "Славутичі" спостерігав за грою "Металурга" з трибуни, переважно довірився тим гравцям, які і раніше грали у Запоріжжі. Виняток - Андрій Шевчук, але від нього у нападі було дуже мало користі. Тим не менше, саме господарі втратили перший шанс для голу, коли Андрій Нестеров просто не влучив як слід по м'ячу, знаходячись у зручному становищі. І цей епізод лише мобілізував маріупольців.

Практично одразу Іван Ордець перевірив на міцність стійку чужих воріт, а Олексій Полянський ударом здалеку - надійність Лібора Хрдлічки. Але голкіпера польові не підтримали, подарувавши м'яча гостям на своїй половині поля. Віталій Федотов віддав пас на хід Руслану Фоміну, і той вдало для себе завершив вихід сам на сам - 0:1. "Металург" далі був не надто помітним, а от Ордець, незважаючи на амплуа, ще двічі був близький до свого голу. Після перерви "Іллічівець" виглядав спокійно та впевнено, не давши змоги опонентам підходити близько до своїх воріт. Все, що зуміли господарі, це нанести кілька ударів здалеку. Це було небезпечно, і спеціалізувались на таких спробах відігратись Адольф Тейку та Юрій Штурко. Але кожного разу влучність їм зраджувала. Не встиг проявити себе і запасний форвард запоріжців Руслан Платон.

У неділю свої матчі проведуть фаворити чемпіонату - "Динамо" і "Шахтар". Кияни зіграють з "Волинню", в гірники приймуть на "Донбас Арені" "Говерлу". Матчі "Карпати" - "Ворскла" та "Севастополь" - "Чорноморець" також відбудуться в неділю.