ua en ru

Уоррен Баффет продав усі акції Intel

Фонд мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway продав всі акції корпорації Intel, що спеціалізується на виробництві мікропроцесорів, передає телеканал "Росія 24".

Як повідомляє Bloomberg, інвестор продав 7,7 млн акцій, що дорівнює 0,14% її капіталу. Замість продажу Intel Баффет додав у свій портфель акції нафтових компаній National Oilwell Varco (2,8 млн акцій) і Phillips 66 (27 млн акцій).

Крім цього Berkshire Hathaway в 1,5 рази зменшив свою частку в Johnson & Johnson. Зменшена частка також і в Procter & Gamble. Дії Уоррена Баффета завжди привертають інтерес інших учасників ринку через його успішність інвестицій. На даний момент Баффет володіє акціями в грошовому вираженні на суму в 74,3 млрд дол.

Вважається, що основні рішення у фонді приймає Уоррен Баффет, однак це не відображається в офіційних документах фонду. Фінансові операції вважаються за топ-менеджерами Тоддом Комбсом і Тедом Уэлшером. За словами самого мільярдера, обидва менеджери керують активами на 2,75 млрд дол. кожен. Управління іншими активами припадає на Уоррена Баффета.

Berkshire Hathaway - диверсифікований інвестиційний конгломерат, до складу якого входять фінансово-страхові, виробничі, енергетичні і транспортні активи. Крім того, Berkshire володіє (як фінансовий інвестор) значними пакетами в різних відомих компаніях - Coca-Cola, American Express, Procter & Gamble, Wells Fargo і ін. У лютому 2010 р. компанія Баффета завершила найбільшу в своїй історії операцію: за 34 млрд дол. була придбана американська залізнична компанія BNSF. Чистий прибуток Berkshire Hathaway в I кварталі 2012 р. збільшився в 2,15 рази - до 3,245 млрд дол.