ua en ru

UniCredit об'єднає "Укрсоцбанк" та УніКредит Банк

Італійська група UniCredit вирішила об'єднати українські "Укрсоцбанк" та УніКредит Банк, повідомляє "Комерсант-Україна". "Нашою метою є консолідація бізнесу та об'єднання двох наших банків в Україну", - повідомили в медіадепартаменті італійського банку UniCredit.
Це повідомлення стало реакцією на останню заяву польського банку Pekao (входить в UniCredit Group і володіє 100% акцій УніКредит Банку). "Ми хочемо вийти з українського ринку. Розглядаємо можливість продажу або виходу з бізнесу по-іншому", - заявив напередодні віце-президент Pekao Луїджі Ловаліо.
За словами співрозмовника в UniCredit, банки можуть об'єднатися в 2011 р., але точного дедлайну немає. Швидше за все, новий банк буде працювати під брендом UniCredit. Джерело уточнило, що рішення про злиття було прийнято на зборах акціонерів у жовтні, а зараз обидва установи проходять due diligence.
Як розповіло джерело в Укрсоцбанку, об'єднанням активів буде займатися їх новий перший заступник голови - Граціано Камелі.
Якщо б об'єднання банків UniCredit відбулося зараз, нова установа зайняло б 5-е місце за активами - 51,6 млрд грн (+8,7 млрд грн), обігнавши УкрСиббанк. Філіальна мережа Укрсоцбанку досягне 501 офісу (+59), його база клієнтів збільшиться на 108,6 тис. фізичних осіб та 3 тис. юридичних.
Нагадаємо, UniCredit стала останньою іноземною групою, що вирішила об'єднати свої активи в Україні. Раніше були консолідовані активи шведських груп SEB (СЕБ Банк і Факторіал-Банк) і Swedbank (Сведбанк і Сведбанк Інвест), а також російського банку ВТБ (ВТБ Банк і Внешторгбанк). Інші іноземні банки купували в Україні тільки один актив або перепродували другий.