ua en ru

UMH Group коштує 450-500 млн дол., - Ложкін

Вартість медіахолдингу UMH group становить 450-500 млн дол. Про це в інтерв'ю «Комерсант-Україна» заявив глава і основний акціонер UMH group Борис Ложкін.

Також Ложкін повідомив, що IPO холдингу мало відбутися в грудні 2012 р. на Варшавській фондовій біржі. «Але в останній момент відклали вихід. Зараз ми працюємо з Concorde Capital, яка наприкінці травня має представити нам інвестиційну стратегію. Пріоритетом для нас залишається IPO», - сказав Ложкін.

Читайте також: UMH group спростував інформацію про його купівлю структурами Ахметова

За його словами, після придбання частки Петра Порошенка в журналі «Кореспондент», сайті korrespondent.net і радіостанції «Наше радіо» ведуться переговори з Геннадієм Боголюбовим про викуп його частини в медіапроектах холдингу. «Наші основні зовнішні партнери - це Петро Порошенко і Геннадій Боголюбов. З першим ми завершили співпрацю, викупивши його частку в проектах, а з Геннадієм Боголюбовим зараз в процесі діалогу. Ми викуповуємо б частки партнерів більш активно, але на це не вистачає коштів», - уточнив глава UMH group.

Він зазначив, що компанія робить ставку на мережу, глянсову пресу і радіо, очікуючи, що Інтернет виросте з 4% ринку реклами до 15%. Ложкін зазначив, що частка радіо на цьому ринку збільшується на 10-12% на рік. У сегменті Інтернет-проектів, на думку глави UMH, стратегічно привабливими для холдингу можна вважати сегмент електронної комерції, освітні проекти та ігрові послуги.

Говорячи про повернення інвестицій від Forbes і Vogue, Ложкін повідомив, що розраховує на повернення від першого журналу протягом 4-4,5 років, від другого - 5,5-6 років.

Читайте також: Газета Kyiv Post виставлена ​​на продаж, - головред видання

Нагадаємо, частиною UMH Group є видання «Аргументи і Факти в Україні», «Комсомольська правда в Україні», тижневики «Кореспондент», «Фокус», «Теленеделя». Холдинг володіє ліцензіями на видання журналів Forbes і Vogue. UMH group володіє радіостанціями Авторадіо, «Наше Радіо», Ретро FM, інформаційні інтернет-ресурси Korrespondent.net, Football.ua, Vgorode.ua, інтернет-портали Bigmir.net і I.ua.

З травня 2008 року GDR компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі. У 42 офісах компанії в Росії і Україні працює близько 4 тис. співробітників.