ua en ru

Він заявив, що в Кремлі відмовилися надати указ Путіна про його звільнення

Він заявив, що в Кремлі відмовилися надати указ Путіна про його звільнення Фото: Ильями Умеров (president.gov.ua)

Умеров був звільнений від кримінального переслідування Росії 25 жовтня

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявив, що в Кремлі відмовилися надати указ президента Російської Федерації Володимира Путіна про його звільнення. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Умеров повідомив, що в п'ятницю, 1 грудня, отримав від адміністрації Путіна відповідь на ім'я адвоката, який подав запит про ознайомлення з указом Путіна про його "звільнення".

"На жаль, нічого не прояснилося. Я до сих пір не знаю на якій підставі мене "звільнили", або "пробачили", або "реабілітували", або "обміняли", або "помилували"... Нам не відомо, чи є взагалі цей "указ". Може зовсім немає, а я числюся "в бігах"? А якщо він все ж є, чому мене з ним не ознайомили?", - написав Умеров в соцмережі.

За словами Умерова, його і Ахтема Чийгоза, обманним шляхом, не ставлячи до відома, відвезли літаком до Анкари (Туреччина) і передали турецьким спецслужбам. На його думку, звільнення було організовано як надсекретна спецоперація.

Нагадаємо, 25 жовтня українські політв'язні Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров були звільнені від кримінального переслідування. за даними учасників переговорного процесу про звільнення Умерова і Чийгоза, це є "політичним рішенням і підсумком переговорів з участю Туреччини і України".