ua en ru

Умеров оскаржить внесення його Росією в список діючих терористів

Умеров оскаржить внесення його Росією в список діючих терористів Фото: Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу планує подати позов до суду в січні

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров планує оскаржити внесення його Росфінмоніторингом в список діючих терористів Російської Федерації, передає "112 Україна".

"Я вже опинився в списках організації, яка називається "Росфінмоніторинг". Вони опублікували близько 7 тисяч прізвищ людей, які в РФ визнані чинними терористами і екстремістами. Не чекаючи рішення суду, вони вже включили мене в цей список. Але дій поки ніяких немає", - зазначив він.

Умеров повідомив про намір оскаржити внесення його в зазначений список.

"Я вже зі своїм адвокатом проконсультувався, в січні подамо в суд і будемо оскаржувати це рішення. Звичайно, ми ніяких ілюзій не маємо. Ми чекаємо активних дій, правильних дій з боку керівництва України, щоб вони не забували ніколи про Крим", - підкреслив заступник голови Меджлісу.

Нагадаємо, РФ внесла заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в список терористів.

У травні 2016 року слідчі кримського управління ФСБ Росії порушили проти нього кримінальну справу за заклик до порушення територіальної цілісності РФ. З Умерова взяли підписку про невиїзд. Майже місяць він проходив примусову судово-психіатричну експертизу в Сімферополі.