ua en ru

Умеров назвав перебування в психлікарні "катуванням"

Умеров назвав перебування в психлікарні "катуванням" Фото: Ильями Умеров

Він розповів, що психіатрична експертиза проходила у вигляді бесід

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу ІльямІ Умеров назвав своє перебування в психіатричній лікарні "одним великим катуванням". Про це він розповів в інтерв'ю DW.

"Ти знаходишся у відділенні психіатричної клініки закритого типу з санвузлом в жахливому стані. Ти постійно контактуєш зі справжніми божевільними, які довгий час, роками, знаходяться в цьому відділенні. Це метод впливу на нормальну людину. Три тижні провести в таких умовах - це така екзекуція, яку можна назвати однією великою мукою. І треба мати велику силу волі, щоб це спокійно перенести. До того ж, я відмовився від їжі в клініці, їв тільки те, що мені приносили з дому і не приймав ніяких медичних препаратів з рук персоналу", - розповів він.

За його словами, спочатку він знаходився в палаті один, проте останні десять днів перебування в лікарні до Умерову підселили ще трьох людей.

Також він розповів, що на території лікарні йому не дозволялося пересуватися самостійно. Він також розповів про психіатричну експертизу. Експертиза проходила у вигляді бесід.

"Кілька разів зі мною розмовляла лікар, кілька разів - середні медичні працівники, навчені цьому. Вони повинні були визначити рівень мого психічного стану, чи є якісь відхилення", - розповів він.

Нагадаємо, вчора, 7 вересня, Умерова випустили з психіатричної лікарні Сімферополя.