ua en ru

Померла мати заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Чийгоза

Померла мати заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Чийгоза Фото: Ахтем Чийгоз (nrcu.gov.ua)

Раніше окупаційна влада Криму дозволила політв'язню побачитися з хворою матір'ю

В ніч на 2 липня померла мати заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook.

"Померла Аліє Чийгоз, мама Ахтема Чийгоза", - написав Наумлюк.

Як повідомлялося раніше, МЗС України зажадало від окупаційних властей Криму дозволити заарештованому Ахтему Чийгозу побачитися з хворою матір'ю. У свою чергу, російський омбудсмен запропонувала привезти мати підсудного в СІЗО для зустрічі з сином.

Раніше підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не дозволив голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова свідчити в суді проти Ахтема Чийгоза на аннексированном півострові.

Як розповів адвокат обвинуваченого Микола Полозов, рішення про виклик на допит Чубарова в Крим виглядає політично вмотивованим. На думку адвоката, відмова у виклику ключового свідка є дискредитацією суду.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня 2015 року. Російська окупаційна влада йому інкримінує "організацію і участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 р."

Нагадаємо, МЗС України в черговий раз закликає Росію негайно звільнити Чийгоза.