ua en ru

МЗС України вкотре закликає Росію негайно звільнити Чийгоза

МЗС України вкотре закликає Росію негайно звільнити Чийгоза Фото: МЗС України (mfa.gov.ua)

Міністерство засуджує рішення про продовження арешту Чийгоза

Міністерство закордонних справ України в черговий раз закликало Росію негайно звільнити громадянина України, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Так, міністерство рішуче засуджує рішення незаконного т.зв. суду російської окупаційної влади на території Автономної Республіки Крим щодо продовження запобіжного заходу Чийгозу у вигляді тримання під вартою до жовтня 2017 року.

"Безпідставність звинувачень у судовому фарсі проти Ахтема Чийгоза свідчить про продовження державою-окупантом цілеспрямованої політики переслідувань, залякувань та репресій на Кримському півострові та панування безправ'я та беззаконня на його території. Вимагаємо від Кремля негайно звільнити Ахтема Чийгоза та припинити порушення прав людини та політично вмотивовані переслідування громадян України в окупованій Автономній Республіці Крим та м. Севастополь", - підкреслили в міністерстві.

Нагадаємо, вчора в анексованому Російською Федерацією Криму "суд" продовжив арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 жовтня 2017 року.