ua en ru

Помер дитячий письменник Всеволод Нестайко

На 85-му році життя помер відомий український дитячий письменник, автор "Тореадорів з Васюківки" Всеволод Нестайко.

На 85-му році життя помер відомий український дитячий письменник, автор "Тореадорів з Васюківки" Всеволод Нестайко (на фото). Президент України Петро Порошенко висловив свої співчуття рідним письменника, передає прес-служба глави держави.

"Пішла з життя легендарна людина. Автор, чиї твори для дітей увійшли в золотий фонд дитячої літератури. Всеволод Зіновійович назавжди залишиться з нами у своїх творах", - йдеться у співчутті Порошенка.

Найвідоміші твори Всеволода Нестайка трилогія "Тореадори з Васюківки", казки "У країні сонячних Зайчиків", "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків", "Неймовірні пригоди в лісовій школі", повісті "Одиниця з обманом", "П'ятірка з хвостиком" та інші.

Роботи письменника перекладені на двадцять мов. За ним знято кілька фільмів. Кінострічка "Тореадори з Васюківки" отримала Гран-прі кінофестивалю в Мюнхені (1968).

1979 р. рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія "Тореадори з Васюківки" внесена до Особливого почесного списку Г. Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.