ua en ru

Вулиці Одеси можуть бути підтоплені через застарілі каналізаційні системи, - Вілкул

В результаті мотлоху і застарілості систем каналізації, в Одесі можливе підтоплення зливними водами її окремих вулиць. Про це в ході сьогоднішньої селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Одесі внаслідок мотлоху і застарілості систем каналізації можливе підтоплення зливними водами окремих вулиць міста, і там особливо необхідно постійне чергування бригад і постійне перебування насосів", - зазначив Вілкул.

Також він повідомив, що в Одеській області високою залишається ймовірність підтоплення південних територій і в тому числі 33 населених пунктів у ряді районів, де проживають понад 42 тис. осіб.

"Система протипаводкового захисту на українській ділянці Дунаю не забезпечує надійний захист населених пунктів і частина захисних дамб і шлюзів Одеської області вимагають ремонту", - зазначив Вілкул.

Крім того він повідомив, що в Житомирській області в ході перевірок встановлено, що основні ускладнення (проходження повені) можуть бути викликані пробками в результаті наносів сміття, повалених дерев в руслах річок.

"Це може викликати необґрунтоване підняття рівня води, проблеми з мостами, дамбами і дорожнім покриттям", - підкреслив віце-прем'єр.

Він додав, що крім цього в Закарпатській області результати обстеження гідротехнічних споруд, миллиоративных, каналізаційних і дренажних систем дають підстави стверджувати, що більше 20% цих об'єктів знаходяться в незадовільному стані.

Читайте також: Рівень води в річках Закарпатської області значно підвищиться на наступному тижні, - Кульбіда