ua en ru

Вулиці на честь бойовиків. У Путіна готують росіян до анексії Донбасу, - "Медуза"

Вулиці на честь бойовиків. У Путіна готують росіян до анексії Донбасу, - "Медуза" Фото: президент Росії Володимир Путін (kremlin.ru)
Автор: Юлия Бойко

У російських містах з'являться вулиці, названі на честь бойовиків так званих Донецької та Луганської "народних республік". Ініціатива пов'язана з тим, що у президента РФ Володимира Путіна готують населення до "приєднання" окупованих регіонів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання "Медуза".

Зокрема, в Курську, Брянську Грозному, Якутську та Омську з'являться вулиці на честь ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, ще в декількох містах назвуть вулиці ім'ям командира батальйону "Спарта" Володимира Жоги.

Близькі до адміністрації президента Володимира Путіна джерела відзначають, що регіонам пропонували називати вулиці на честь Захарченка, Жоги і загиблих в Україні російських військових. Але більшість міст вважають за краще обирати перші два варіанти, щоб не загострювати увагу на своїх втратах.

За їх словами, одна з основних цілей - символічно зблизити війну в Україні та Велику вітчизняну. Ще один співрозмовник "Медузи" підкреслює, що таким способом йде підготовка громадської думки до "приєднання" окупованих територій до Російської Федерації.

"На відновлення "республік" будуть виділятися бюджетні гроші, а людям і так важко через інфляцію в країні. Так вони будуть розуміти - витрачаємо не на чужих, на своїх. Через назви вулиць така спільна ідентичність може створюватися, буде долатися розподіл на "ми" і "вони", - додав він.