ua en ru

Вулицю маршала Жукова в Києві перейменували на честь Кубанської України

Вулицю маршала Жукова в Києві перейменували на честь Кубанської України Фото: Жуков і Сталін (memory.gov.ua)

Нову назву обрано для відновлення історичної пам’яті про козаче державне утворення на Кубані

Київська міська рада перейменувала вулицю маршала Жукова на вулицю Кубанської України. Рішення підтримали 67 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Громадське обговорення проекту рішення проходило з 29 травня до 29 липня 2017 року. До голосування долучилися 2079 осіб, із них 60%, тобто 1247 громадян підтримали перейменування.

Нагадаємо, Кубанська Україна, Кубанська народна республіка - козаче державне утворення на Кубані. Проіснувала з лютого 1918 року до березня 1920 року. До її складу входили території Кубанської, Терської, Чорноморської і Ставропольської областей і губерній.

Вулиця маршала Жукова розташована в житловому масиві Лісовий. Вулиця виникла у середині 1960-х років під назвою Поліграфічна (від розташованого на її початку НДІ поліграфічної промисловості). Назву на честь маршала сталінської армії Георгія Жукова отримала у 1974 році.

Відзначимо, у 2017 році Київрада перейменувала проспект генерала сталінської армії Ватутіна на честь головнокомандувача УПА Романа Шухевича. У 2016 році Київрада перейменувала Московський проспект на проспект Степана Бандери.