ua en ru

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 25 січня (оновлено)

Вулиця Грушевського: онлайн- трансляція 25 січня 2014 р. - в Києві тривають масові акції протесту, вранці в суботу між мітингувальниками та правоохоронцями було встановлено перемир'я (фото, відео).

Вулиця Грушевського: онлайн- трансляція 25 січня 2014 р. - в Києві тривають масові акції протесту, вранці в суботу між мітингувальниками та правоохоронцями було встановлено перемир'я (фото, відео).

Фотогалерея: "Протести в Україні - хроніка 25 січня"

Влада повинна повністю змінити уряд, який поведе Україну до Європи і звільнить засуджену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко. Про це зі сцени Євромайдану в Києві заявив лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

Лідери опозиції продовжать участь у переговорному процесі із Президентом України Віктором Януковичем з урегулювання політичної кризи у країні. Про це зі сцени Євромайдану заявив лідер "Удару" Віталій Кличко.

У Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" станом на 16:00 перебувають близько 4 тис. активістів.

Станом на 14:00 на вул. Грушевського відновилося протистояння між радикально налаштованими активістами та правоохоронцями після раніше оголошеного перемир'я. Мітингувальники, які знаходяться на барикадах, розпочали закидувати міліцію камінням. "Беркут" не йде на штурм барикад.

Столична міліція підтверджує смерть активіста, пораненого на вул. Грушевського 22 січня 2014 р.

Раніше народний депутат від "Свободи" Ірина Сех повідомила, що в київській лікарні помер 45-річний активіст зі Львівської обл. Роман Сеник, поранений 22 січня ході протистояння на вул. Грушевського.

Станом на 12:00 на вул. Грушевського знаходиться близько 2 тис. активістів, передає кореспондент РБК-Україна.

Раніше в МВС повідомили, що до міліції не надходили повідомлення від свідків вбивств на вул. Грушевського.

За даними МВС, за час протистояння на вул. Грушевського, яке розпочалося 19 січня, постраждали і захворіли більше 1,5 тис. правоохоронців.

За даними МВС, від початку протистояння на вул. Грушевського постраждали і захворіли більше 1,5 тис. правоохоронців.

З настанням ранку суботи, 25 січня, настала тимчасова тиша. Активних дій вні з боку мітингувальників, ані з боку спецпризначенців зараз немає.
Активісти припинили кидати каміння і "коктейлі Молотова", силовики не застосовують гранати і не стріляють.

Тим часом, близько 08:00 на переговори до бійців "Беркута" вирушив один з активістів. З національним прапором у руках хлопець пішов до спецпризначенців. Власне, у зв'язку із цим і оголосили тимчасову тишу. Про що демонстрант вирішив поговорити з "Беркутом", ніхто з бойових товаришів не знає.

За словами протестувальників, вони бачили тільки те, що хлопець разом із ще кількома силовиками добровільно піднявся на один з пагорбів у Маріїнському парку, поки активіст не повернувся.

Також на вул. Грушевського продовжують спалювати шини. Силовики продовжують гасити полум'я. Протестувальники скаржаться, що вода потрапляє і на них, тому верхній одяг покрився льодом. Однак волонтери постійно приносять теплий одяг і змушують переодягатися активістів. Розносять тут і гарячий чай з канапками. Також люди зігріваються біля вогню.

Суботня ніч на вул. Грушевського розпочалася із протистояння з міліцією близько 3 тис. активістів. Близько 1,5 тис. людей знаходилися на передній лінії барикад і ще стільки ж були розсіяні по вулиці до готелю "Дніпро". До 03:30 на вул. Грушевського залишалося до 1 тис. протестувальників, які продовжували підкидати покришки у вогонь, а також зміцнювати барикади.

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 25 січня (оновлено)

(Вночі 25 січня. Фото: Twitter @ Dbnmjr)

Нагадаємо, з 19 січня на вул. Грушевського триває протистояння найбільш радикально налаштованих активістів Євромайдану та правоохоронців.