ua en ru

"Укрзалізниця" через зловживання змінює керівний склад 4 ключових заводів

"Укрзалізниця" через зловживання змінює керівний склад 4 ключових заводів Фото: "Укрзалізниця" змінює керівний склад 4 ключових заводів через зловживання

Такі зміни необхідні для прозорої діяльності підприємств та викорінення корупції  в галузі

Правління ПАТ "Укрзалізниця" прийняло рішення здійснити кадрові зміни у керівному складі чотирьох приватних акціонерних товариств у зв’язку з численними зловживаннями та порушеннями в роботі. Такі зміни необхідні для прозорої діяльності підприємств та викорінення корупції в галузі, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Як зазначається, прийнято рішення змінити керівний склад на Дніпропетровському тепловозоремонтному заводі, Запорізькому електровозоремонтному заводі, Гніванському заводі спецзалізобетону, Коростенському заводі залізобетонних шпал.


Повідомляється, що за результатами перевірки виявлено низку серйозних зловживань. Так, зокрема, Запорізький електровозоремонтний завод завершив 2015 рік зі збитком 18,3 млн гривень.

"Незважаючи на збитковий фінансовий результат, завод на 18,8 млн грн перевищив витрати, затверджені фінансовим планом, що є порушенням п. 2 ст. 75 Господарського кодексу. Окрім того, з порушенням законодавства завод самовільно залучив 29,9 млн грн кредитних коштів, за користування якими сплачено 425 тис. гривень відсотків", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, виявлені випадки значного завищення вартості ремонтів електровозів, внаслідок виставлення рахунків за роботи, які не були фактично виконані, а також факти безпідставного списання матеріалів на ремонти, порушень визначених на підприємстві процедур при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг.

Як зазначається, наразі всі матеріали перевірок передано до правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" розширила список додаткових поїздів на великодні та травневі свята.