ua en ru

"Укрзалізниця" вводить нові правила перевезення пасажирів і вантажів з 29 травня

"Укрзалізниця" вводить нові правила перевезення пасажирів і вантажів з 29 травня Фото: залізничний вокзал Києва

Оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту на цю послугу

Для поліпшення обслуговування клієнтів, розширення переліку послуг ДП "Укрзалізниця" буде перевозити пасажирів, вантаж і пошту за новими правилами, починаючи з п'ятниці, 29 травня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби УЗ.

Так, відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо пред'явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження або інші документи, що засвідчують вік дитини.

Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах. Вони і надалі будуть платити половину вартості проїзду у загальних, плацкартних вагонах, вагонах другого і третього класу всіх категорій поїздів приміського і міжміського сполучення, а також всіх вагонах регіональних поїздів. При проїзді у вагонах вищої категорії - СВ, купе, перший клас (крім регіональних поїздів) для студентів встановлена повна вартість проїзного документа, знижка на ці вагони вже не діє.

"При груповій перевезення при необхідності можна один раз зробити заміну в списку, але не пізніше ніж за добу до відправлення поїзда. Для цього керівник групи повинен написати заяву в пункті оформлення проїзних документів", - повідомили в УЗ.

Також розширено перелік документів, які потрібно пред'явити при посадці в поїзд. Військовослужбовцям тепер достатньо пред'явити військовий квиток.
Людині, що прямує додому після відбування покарання, треба при посадці в поїзд показати відповідну довідку з місця позбавлення волі.

Оформити пільговий чи безкоштовний проїзного документа в обмін на талони, у разі відсутності прямого поїзда до станції призначення, можна тільки з однією пересадкою, раніше ж кількість пересадок не враховувалася.

"Відтепер можна буде перевозити домашніх вихованців (дрібних собак, котів та ін) в плацкартних вагонах нічних поїздів, раніше, незалежно від того маленька або велика собака, в плацкартних вагонах їх возити не дозволялося", - уточнили в прес-службі.

У той же час оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту на цю послугу.

Нагадаємо, на літо "Укрзалізниця" призначила 5 пар додаткових поїздів.