ua en ru

"Укрзалізниця" може посилити митний контроль у потягах через ситуацію з Саакашвілі

"Укрзалізниця" може посилити митний контроль у потягах через ситуацію з Саакашвілі Фото: Євген Кравцов (УНІАН)

В "Укрзалізниці" хочуть закрити лазівки для окремих пасажирів

Спрощена експериментальна модель митного контролю, введена в потягах "Інтерсіті", які направляються за кордон, може бути змінена через ситуацію з колишнім главою Одеської обласної адміністрації Михайлом Саакашвілі 10 вересня у потязі "Перемишль - Київ". Про це заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, передає "Укрінформ".

"Позиція і дії з боку нашого персоналу були абсолютно законними, були виконані всі інструкції. Ми не можемо порушувати закон через позицію однієї людини... Саме в цьому потязі Інтерсіті діє окремий порядок митного контролю, він здійснюється під час руху. Це експериментальна модель, яка була введена, щоб пасажири мали більше комфорту і швидше долали кордон. Нам потрібно буде вивчити її і, можливо, підкоригувати, щоб не було лазівок для окремих пасажирів", - зазначив в.о. голови правління.

Кравцов також додав, що крім цього випадку були й інші ситуації, коли особи, які мають невідповідні або підроблені документи, не мають права в'їзду в Україну, але намагаються це зробити, у результаті чого їх знімають з потягу після проходження кордону.

Нагадаємо, раніше в "Укрзалізниці" заявили, що співробітники потягу "Перемишль-Київ", на якому планував повернутися в Україну екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, діяли в правовому полі.