ua en ru

В "Укрзалізниці" заявили, що працівники поїзда з Саакашвілі діяли в правовому полі

В "Укрзалізниці" заявили, що працівники поїзда з Саакашвілі діяли в правовому полі Фото: Михайло Саакашвілі (twitter.com SebaGobert)

"Укрзалізниця" виплатить компенсації пасажирам затриманого поїзда "Перемишль-Київ"

Працівники поїзда "Перемишль-Київ", на якому планував повернутися до України екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, діяли в правовому полі. Про це "Укрзалізниця" повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"У ситуації, що склалася з курсуванням поїзда №715 "Перемишль-Київ", ПАТ "Укрзалізниця" діє виключно в правовому полі. Така ситуація, зокрема, підпадає під дію положень наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.12.2006 №1196, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 4 квітня 2007 року за №310/13577 "Про затвердження правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України", - заявили в "Укрзалізниці".

Цим наказом визначено, що "пасажири без проїзних документів чи з недійсними проїзними документами, з прізвищем та іменем у проїзному документі, які не відповідають даним документа, що посвідчує особу (за винятком допущених описок не більше трьох знаків), без документів, що посвідчують особу, з ручною поклажею більше встановлених норм та перевищенням розмірів, установлених для ручної поклажі, у вагон не допускаються".

У компанії заявили, що напередодні Державна прикордонна служба України окремим листом повідомила "про коло осіб, чиї паспортні документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України визнані недійсними". Співробітники в цій ситуації діяли відповідно до порядку, визначеного названими документами, додали в "Укрзалізниці".

"Оскільки законні вимоги перевізника були проігноровані, працівники Укрзалізниці діяли відповідно до порядку, встановленого законом та згаданими нормативними актами. ПАТ "Укрзалізниця" робить усе можливе для того, що виконати свої зобов’язання перед пасажирами. Відповідно до законодавства пасажирам будуть виплачені належні компенсації", - заявили в компанії.

У ситуації, що склалася з курсуванням поїзда № 715 Перемишль – Київ, ПАТ «Укрзалізниця» діє виключно в правовому полі. Т...

Опубліковано ПАТ «Укрзалізниця» 10 вересня 2017 р.

Нагадаємо, Саакашвілі вдалося перетнути кордон і потрапити на територію України через пропускний пункт "Шегині".