ua en ru

"Укрзалізниця" витратить понад 100 млрд гривень на модернізацію, - Балчун

"Укрзалізниця" витратить понад 100 млрд гривень на модернізацію, - Балчун Фото: Войцех Балчун

Планують купити локомотиви, дизель-поїзди, вантажні та пасажирські вагони

Генеральний директор ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявив, що за 5 років у компанії планують витратити понад 100 млрд гривень на модернізацію. Про це повідомляють "Факти".

"Ми розробили п'ятирічну стратегію модернізації рухомого складу, що, безсумнівно, потребує "Укрзалізниця". Збираємося купити нові і модернізувати наявні локомотиви, дизель-поїзди, вантажні та пасажирські вагони. За п'ять років плануємо витратити на це більше ста мільярдів гривень", - сказав Балчун.

За його словами, довгий час були практично відсутні внутрішні інвестиції. На даний момент, в "Укрзалізниці" аналізують всі можливості ринку. За останні півроку компанія підписала низку меморандумів з великими світовими виробниками рухомого складу.

"Під час переговорів з китайською корпорацією СRRС обговорювали перспективи високошвидкісного руху в Україні", - додав гендиректор "Укрзалізниці".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що виробництво за одним з підозрюваних у справі про заволодіння коштами державного підприємства "Укрзалізничпостач" було закрито через відсутність доказів.