ua en ru

"Укрзалізниця" отримала 100 млн гривень прибутку за 5 місяців 2017, - Балчун

"Укрзалізниця" отримала 100 млн гривень прибутку за 5 місяців 2017, - Балчун Фото: Войцех Балчун (kmu.gov.ua)

Також вдалося зменшити кредитний портфель компанії на 3,2 млрд гривень

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" за 5 місяців 2017 року отримало 100 млн гривень чистого прибутку, а фінансовий результат по відношенню до попереднього року покращився на 1 млрд гривень. Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун, повідомляє сайт компанії.

"Попри складну економічну ситуацію, попри блокаду, яка впливає на транзит, практично всі наші показники діяльності покращуються, відповідно до показників за аналогічний період минулого року", - заявив очільник "Укрзалізниці".

Також повідомляється, що доходи "Укрзалізниці" за 5 місяців 2017 року зросли більше як на 8%, а динаміка зростання витрат склала 4,5%.

За словами Балчуна, за 5 місяців компанія освоїла капітальні інвестиції на суму 2,5 млрд гривень, також вдалося зменшити кредитний портфель товариства на 3,2 млрд гривень.

Відзначають, що аудиторська компанія Ernst&Young, яка проводила фінансовий аудит діяльності "Укрзалізниці", позитивно оцінила результати роботи товариства за 2016 рік, і перспективи діяльності на поточний рік.

Нагадаємо, СБУ викрила в "Укрзалізниці" механізм закупівлі неякісних запчастин. Чиновники закупили неякісну продукцію для рухомого складу майже на 100 млн гривень.