ua en ru

СБУ викрила в "Укрзалізниці" механізм закупівлі неякісних запчастин

СБУ викрила в "Укрзалізниці" механізм закупівлі неякісних запчастин Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Чиновники закупили неякісну продукцію для рухомого складу майже на 100 млн гривень

Служба безпеки України (СБУ) викрила схему систематичного придбання посадовими особами ПАТ "Укрзалізниця" неякісної продукції для рухомого складу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ спільно з Генпрокуратурою викрили механізм регулярного придбання чиновниками "Укрзалізниці" неякісної продукції на майже 100 млн гривень, що попередило виникнення загрози стабільному функціонуванню критичної залізничної інфраструктури держави", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, чиновники регулярно закуповували контрафактні запасні частини для тягового рухомого складу. Співробітники спецслужби задокументували, що посадові особи Департаменту локомотивного господарства сприяли закупівлі та експлуатації товариством продукції неналежної якості.

altaltaltaltalt

Фото: закупівля неякісної продукції для "Укрзалізниці"

Так, використання неякісних запасних частин виробничими підрозділами "Укрзалізниці", одного з тепловозоремонтных заводів і сім'ю локомотивними депо призводило, зокрема, до постійного виходу з ладу десятків тепловозів і тривалих простоїв на позапланових ремонтах

Під час обшуків в структурних підрозділах Укрзалізниці та офісах комерційних структур співробітники спецслужби вилучили документацію, що підтверджує закупівлю чиновниками неліквідних запчастин.

altaltalt

Фото: СБУ викрила механізм закупівлі неякісних запчастин

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, одному з керівників Департаменту локомотивного господарства ВАТ "Українська залізниця" повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Головної військової прокуратури України проводять обшуки в приміщенні ПАТ "Укрзалізниця".