ua en ru

"Укрзалізниця" підписала договір з нафтотрейдером про постачання палива

"Укрзалізниця" підписала договір з нафтотрейдером про постачання палива Фото: "Укрзалізниця" підписала договір з нафтотрейдером про постачання палива

Загроза зупинки залізниці через блокування тендеру по дизпаливу повністю знята

Філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Українська залізниця" ("Укрзалізниця") 18 березня 2016 року підписала договір на поставку дизельного палива з нафтотрейдером - компанією "ВОГ АЕРО ДЖЕТ". Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Як наголошується, загроза зупинки залізниці, що існувала протягом кількох тижнів, через блокування тендеру по дизпаливу повністю знята, відвантаження палива відбувається згідно з існуючими потребами.

"Можемо констатувати, що ситуація стабільна, "Укрзалізниця" отримала постачальника палива. Антимонопольний комітет оперативно розглянув скарги компаній, у яких були питання до процедури проведення тендеру, і відмовив у їх задоволенні. Це підтверджує, що тендер на постачання дизпалива, був проведений абсолютно прозоро, в рамках закону і з забезпеченням рівних умов для всіх його учасників. Підкреслю, що неконкурентні дії не допоможуть виграти тендер, тільки висока якість і вигідна ціна", - повідомив начальник філії "ЦОП" Данило Мізін.

Як повідомляється, згідно з договором, нафтотрейдер зобов'язаний поставити для потреб "Укрзалізниці" 100 тис. тонн дизельного палива.

Крім того, Мізін повідомив, що найближчим часом філія проведе ще кілька тендерів для визначення постачальників дизельного палива.

"До цього часу буде затверджено формулу розрахунку ціни з прив'язкою до Platts. Цей надзвичайно важливий і прогресивний крок гарантує закупівлю залізницею палива тільки за найнижчою ціною і впевненість у регулярному постачанні нафтопродуктів", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) призупинив закупівлю дизельного палива для потреб залізничної галузі.