ua en ru

"Укрзалізниця" піднялася у міжнародному рейтингу S&P Global Ratings

"Укрзалізниця" піднялася у міжнародному рейтингу S&P Global Ratings Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

Підвищення УЗ у рейтингу агентства S&P свідчить про вихід компанії з дефолту

"Укразалізниця" (УЗ) отримала від міжнародного рейтингового агентства S&P Global Ratings підвищення довгострокового рейтингу дефолту емітента (РДЕ) до рівня "ССС +". Про це йдеться у повідомленні прес-служби залізничної компанії.

Зазначається, що досі компанія мала рівень РДЕ "SD" (обмежений дефолт). Новий рівень "ССС +" означає, що "емітент зазнає труднощів з виплатами за борговими зобов'язаннями та його можливості залежать від сприятливих економічних умов".

Як уточнив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова, підвищення у рейтингу агентства S&P свідчить про вихід компанії з дефолту і відкриває можливості до дешевших запозичень.

"Системне реформування компанії на усіх напрямках та виважені рішення сприяли тому, що наша фінансова стабілізація помічена світовими рейтинговими агенціями. Першим відреагував S&P, призначивши нам рівень ССС +. Свідчення виходу компанії з дефолту", - зазначив Кравцов.

За даними рейтингової компанії підвищення рейтингу відображає той факт, що "Укрзалізниця" завершила реструктуризацію значної частки боргів і домоглася виключення з умов обігу єврооблігацій на 500 млн доларів з терміном обігу до 2021 року із застереженням про крос-дефолт по ще неврегульованих зобов’язаннях на 3,9 млрд грн (153 млн доларів) перед місцевим банком.

Також S&P підтвердило рейтинг зазначених єврооблігацій "Укрзалізниці" на рівні "ССС +". Як уточнили в УЗ, у травні 2013 року підприємством було розміщено дебютний випуск єврооблігацій на суму 500 млн євро з терміном обігу в п’ять років.

Нагадаємо, 25 квітня 2018 року Кабінет міністрів України схвалив розміщення облігацій ПАТ "Укрзалізниця" на 2 млрд гривень.