ua en ru

Уряд схвалив розміщення облігацій "Укрзалізниці" на 2 млрд гривень

Уряд схвалив розміщення облігацій "Укрзалізниці" на 2 млрд гривень Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

"Укрзалізниця" розмістить облігації серії A, B, C і D

Кабінет міністрів України схвалив розміщення облігацій ПАТ "Укрзалізниця" на 2 млрд гривень. Відповідний документ є в розпорядженні РБК-Україна.

Зазначимо, фінансовий план УЗ на 2018 рік передбачає залучення коштів на суму 2 млрд. гривень шляхом випуску облігацій на внутрішньому ринку, який забезпечить стале фінансове функціонування галузі, оскільки буде сприяти поліпшенню структури кредитного портфеля.

У відповідності з статутом УЗ рішення про випуск облігацій відноситься до виключної компетенції наглядової ради. У той же час, якщо річні збори ПАТ не було проведено у встановлені законом строки, повноваження членів наглядової ради припиняються, у зв'язку з чим функції загальних зборів виконує Кабінет міністрів.

На засіданні уряду "Укрзалізниці" доручили здійснити публічне розміщення процентних іменних незабезпечених облігацій серії А у об'ємі 500 000 штук (загальною номінальною вартістю 500 млн гривень), серії В в обсязі 500 000 штук (загальною номінальною вартістю 500 млн гривень), серії С в об'ємі 500 000 (загальною номінальною вартістю 500 млн гривень) і серії D у об'ємі 500 000 (загальною номінальною вартістю 500 млн гривень).

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву ПАТ "Укрзалізниця" щотижня звітувати про ситуацію із забезпеченням транзиту вантажів і внутрішніх перевезень.