ua en ru

"Укрзалізниця" планує двічі підвищити тарифи на пасажирські перевезення в 2018

"Укрзалізниця" планує двічі підвищити тарифи на пасажирські перевезення в 2018 Фото: "Укрзалізниця" (facebook.com/golovauz)

УЗ має намір підвищити тарифи на пасажирські перевезення на 12% з квітня і жовтня

В 2018 році Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" планує двічі підвищити тарифи на пасажирські перевезення - на 12% з 1 квітня і на 12% з 1 жовтня, таким чином, в середньому за рік підвищення складе 12,4%. Відповідні документи, які виносилися на розгляд Кабміну, є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, уряд затвердив консолідований фінансовий план УЗ, згідно з яким у компанії розраховують за рахунок підвищення тарифів додатково отримати 469,5 млн гривень. Зазначимо, підвищення тарифів можливе тільки після прийняття відповідного наказу Міністерства інфраструктури.

Як зазначено в супровідних документах до проекту фінансового плану, Мінінфраструктури поки що не отримувало від УЗ проект відповідного наказу. У компанії обіцяють надати відомству відповідний проект з розрахунками та обґрунтуваннями найближчим часом.

Фото: пояснювальна записка до проекту фінансового плану УЗ

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що згідно з прийнятим фінпланом в 2018 році "Укрзализниця" планує отримати близько 88,4 млрд гривень чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) та більш 0,7 млрд гривень чистого прибутку.

Крім того, в поточному році УЗ має намір направити на капітальні інвестиції понад 26,9 млрд гривень. В основному кошти підуть на оновлення рухомого складу (придбання нового, модернізація та капітальний ремонт наявного парку) - близько 19,2 млрд гривень.