ua en ru

Незалежні аудитори підтвердили зростання прибутку "Укрзалізниці" на 7,4 млрд гривень

Незалежні аудитори підтвердили зростання прибутку "Укрзалізниці" на 7,4 млрд гривень Фото: Євген Кравцов (РБК-Україна)

Реформи в компанії дозволили "Укрзалізниці" вийти на прибуткову діяльність

Одна з кращих світових аудиторських компаній - компанія E&Y підтвердила поліпшення фінансового результату на 7,4 млрд гривень і вихід на прибуткову діяльність ПАТ "Укрзалізниця" в 2017 році. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Зокрема, за його словами, замість багатомільярдного збитку, як в 2016 році, компанії вдалося отримати 100 млн гривень прибутку.

"100 млн гривень прибутку в 2017 році. Е&Y заявила про поліпшення фінансового результату "Укрзалізниці" і вихід на прибуткову діяльність", - повідомив він.

"Ми виходимо на новий рівень економічної стабільності. Збиток за 2016-й вважався мільярдами і склав 7,3 млрд гривень, сьогодні маємо показник прибутковості в 100 млн гривень за рік. У 2017-му фінансовий результат товариства покращився на 7,4 млрд гривень", - розповів Кравцов.

Розпочаті в минулому році реформи дозволили підвищити доходи компанії в 2017 році. Доходи зростали вищими темпами (+12,9%), ніж витрати (+1,8%). Це дозволило поліпшити фінансовий результат товариства на 7,4 млрд гривень (за 2017 рік отримано прибуток в сумі 0,1 млрд гривень, тоді як за 2016 рік збиток склав 7,3 млрд гривень).

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, оновлений комітет з призначенням керівників особливо важливих для економіки державних затвердив вимоги до отбору членів наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця".