ua en ru

"Укрзалізниця" використає іноземні практики для боротьби з корупцією, - Балчун

"Укрзалізниця" використає іноземні практики для боротьби з корупцією, - Балчун Фото: Войцех Балчун (kmu.gov.ua)

В УЗ залучать іноземний досвід для боротьби з корупцією в компанії

ПАТ "Укрзалізниця" для боротьби з корупцією та іншими злочинами буде застосовувати провідний іноземний досвід - форензік. Про це заявив голова правління УЗ Войцех Балчун, передає прес-служба компанії.

За словами Балчуна, тендер на проведення таких робіт у галузі залізничного транспорту буде оголошено найближчим часом. До участі в тендері будуть запрошені всесвітньо відомі фірми, які є лідерами в цьому сегменті. В першу чергу аудиторської компанії "великої четвірки".

Пояснюється, що форензик - це комплекс заходів спеціалізованої компанії з розслідування вже вчинених корупційних та інших злочинів, а також запобігання фактів шахрайських дій з боку менеджерів компанії, їх найближчого оточення.

"Це не одноразова акція, а системна робота, спрямована проти хабарництва, корупції, фінансових махінацій. Загалом практика форензик триває 1,5-3 роки, залежно від складності та глибини ураження корупцією компанії. Результатом форензік має стати виявлення та звільнення учасників незаконних оборудок всередині Укрзалізниці та передача матеріалів у правоохоронні і судові органи. Наша мета - побудова внутрішньої системи протидії корупції та хабарництву", - повідомив Балчун.

Нагадаємо, раніше Балчун заявив, що "Укрзалізниця" уклала контракт на придбання до кінця 2017 року 11 пасажирських трансформуються вагонів.